Méregtelenítés

Méregtelenítés, mint alternatív gyógyászat.

A természetgyógyászat alapja a méregtelenítés, hite pedig az, hogy az egészség természetes állapotunk egész életünkön át. A természetgyógyászok szerint még az egészséges test sem tud a méreganyagok ekkora tömegével megküzdeni, amivel napjainkban szembesülnünk kell. A méreganyagokat külső és belső mérgekre bonthatjuk. Külső mérgek, mint a szennyezett levegő, és a táplálékok, amit megeszünk. Belső mérgek, amelyek az anyagcsere folyamán keletkeznek a testünkben. Ugyan ma már mindenki tudatában van az étkezés és az egészség között fennálló kapcsolatnak, azt kevesen tudják, hogy mérgezni a testet nem csak a bevitt táplálékkal lehet. A negatív gondolatok és érzések is rengeteg biokémiai anyagot termelnek és betegítik meg a testet.

A szervezet az emésztés és anyagcsere-folyamatok során is termel méreganyagokat. Míg rengeteg étrend nyújt segítséget, hogy reformáljuk a mindennapokat, soha ne feledkezzünk meg arról, hogy kizárólag az étrend megváltoztatása nem elegendő az életmódváltáshoz. Sok betegség megelőzhető lenne, ha a méregtelenítés része lenne életünknek. A természetgyógyászat mindig a betegség, a tünet kiváltó okát keresi. A méregtelenítés ezt az öngyógyító képességet indítja be. A tested öngyógyító képessége csodálatos.

Ha fáj a fejünk az egy tünet, hogy mi az ok az érdekli a természetgyógyászatot. Az orvostudomány a fejfájást csillapítja, megszüntetve az érzést. Nem fogod érezni, hogy fáj, de így nem is jársz a kiváltó ok végére. A méregtelenítés kezeli a testi vagy lelki egyensúlyzavarokat (diszharmóniákat). Ma már az orvostudomány is elismeri a méregtelenítés élethosszabbító és betegségmegelőző élettanát.A méregtelenítés összehangolja testünk kicsiny ökoszisztémáját, amitől helyreáll a kémiai és lelki egyensúly. A méregtelenítés egyenlő a fiatalos energiával és könnyedséggel. Szerveinket és szervrendszereinket maximális teljesítményre serkenthetjük méregtelenítés segítségével. A méregtelenítés az életmódváltás alapja, mert úgy is le lehet élni egy életet, hogy az utolsó 10-20 éved ne egy rendelőintézetben éld, vagy rosszabb esetben kiszolgáltatva rászorulva másokra. A mindennapok életminősége rendszeres méregtelenítéssel javítható. Méregtelenítés: jótékony a testnek, a szellemnek és a léleknek!

Miért kell a méregtelenítés?

Testünk csodálatosan erős és leleményes, ahhoz viszont nem fejlődött elég gyorsan, hogy napjaink hihetetlen méregmennyiségével megbirkózzon, melyeket századunk produkál. A folyamatos mérgekkel való bombázása testünknek, legyengíti az önmagát méregtelenítő képességét. A kimerültség, pattanások és fakó, fénytelen haj-, bőr- és szemek, mind annak a jelei, hogy testünk nem működik olyan hatékonyan mint tehetné. Tegyél ellene, mert ha nem, akkor idővel ezek a mérgek szilárdan felgyülemlenek testszöveteidben és addig csökkentik vitalitásodat, míg végül korai öregedést, renyhe anyagcserét és leépülést okozó betegségeket eredményezve, valami komolyabb bajnak adnak utat. Szép lassan elrozsdásodunk, akárcsak egy vasdarab. Sokan érezhetik, hogy életükbe valamiféle egyensúlyvesztés következett be. Nehezebben ébrednek, mozognak, gondolkodnak, alvászavarral, emésztési zavarral, bőrproblémákkal vagy éppen súlyfelesleggel küzdenek. A méregtelenítés túl azon, hogy növeli a teljesítőképességet és jó közérzetet biztosít, segíti, hogy külsőleg is felfedezzük magunkon a fiatalság jeleit. A méregtelenítés után a bőr és a kötőszövet kicserélődik, a szem fehérjéje világít, a haj fényesebb lesz. A méregtelenítés odafigyelés önmagunkra, egy olyan életérzést adó kúra, amely életünk részévé válhat, ha megtapasztaljuk jótékony élettani hatásait. A koplalás ösztönösen jelenik meg az állatoknál, ha megbetegednek. A gyermekeknél is megfigyelhető, ha betegek az ételt visszautasítják és csak folyadékot kívánnak. Ösztönösen cselekednek ők is. Azáltal, hogy koplal megspórolja a táplálék megemésztésére felhasznált energiát, ami a teljes energiafelhasználás 30%-át igényli. Az emberi test képes 100 év feletti élettartam megéléséhez, úgy hogy egész életünk alatt egészséges és aktív legyen. Ha csökken az energiaszinted sokkal mérgesebb, kiábrándultabb, szorongóbb vagy. Ha az egészség kisugárzik, harmóniában vagy önmagaddal és mágnesként vonzod a sikereket az élet minden területén. Az vagy amit megeszel szokták mondani, de az is aranyigazság, hogy gondolataid, lelki állapotod megbetegítheti vagy gyógyíthatja tested. Az állandóan mérges ember, hiába eszik tökéletesen és mozog rendszeresen, gondolataival mérgezi a testét és mindig lesz valamilyen problémája. A túlsúly is könnyebben kezelhető méregtelenítéssel, mint kalóriaszámolással. Nagyon sok fogyókúrázónak, lelkiismeret furdalást (stresszt ) okoz, ha többet vagy mást evett, mint amit diétája megkövetel. Méregtelenítéssel több kalóriát égetünk el, sokkal kitartóbbak leszünk és ez a kitartás életformává válhat, mert az eredmény nem marad el.

Méregtelenítés Puridren programmal

A kúrához semmi más nem kell, mint egy 1.5 literes ásványvíz, amihez egy adagolókupak koncentrátumot kell adnod. Az adagolókupak a palack tetején található. Ebből is látszik, hogy a folyadékbevitelt meg kell emelni. A jobb eredmény érdekében ígyál még ezen felül is. Hatékonyabb a kúra, ha a folyadékbevitel eléri a 3 litert. Természetesen csak víz vagy gyógytea jöhet szóba (a szénsavas üdítők, fekete tea, gyümölcstea savasítanak). A minimumkúra ideje 40 nap, 2 palack. Az, hogy milyen hosszú és milyen gyakori a kúra, meghatározza életvitelünk és egészségügyi problémáink. Egy átlag ember, aki rendszeresen mozog, és nincs káros szenvedélye, mértékletesen táplálkozik és pozitív gondolkodású elég ha évente kétszer végez méregtelenítő kúrát. Amennyiben ettől kevesebbet vagy egyáltalán nem tudunk magunkra odafigyelni, úgy a kúra évente négyszer is jelen lehet az életünkben. Mivel nem igényel óriási odafigyelést, ezért kisebb szünetek beiktatásával könnyedén betartható használata. Drasztikusabban akkor lépjünk fel, ha konkrét egészségügyi problémát szeretnénk kezelni. Ilyenkor a kúra idejét kitolhatjuk és a táplálkozási szokáson is változtatni kell, itt már nem elegendő a mértékletesség. Több méregtelenítő-lúgosító gabonát tegyünk az asztalra, mint quinoa, amarant, köles, hajdina, barna rizs, rozs, kusz kusz…., több zöldséget fogyasszunk párolva és nyersen is. Figyeljünk arra is, hogy naponta ötször (többször és keveset) együnk., egy- egy falatot pedig alaposan, legalább 20x, 30x rágjunk meg. Ilyenkor az sem baj, ha végigcsinálsz egy 3-4 hetes gabonakúrát, csak az 5. héttől veszed fel a teljeskiőrlésű lisztből készült élelmiszereket, és a gyümölcsöket, a 6. héttől pedig jöhetnek a fehérjék. Közben mozgás, meditáció és pozitív gondolatok, mondatok magolása! A szigorú kúra után mértékletesen mindent újra ehetsz, ha egyáltalán kívánni fogod még.

Méregtelenítés a követendő út

Az abc üzletek polcain roskadnak az élelmiszerek. Élelmiszerek és nem táplálékok. A tömegtermelés remekei, amik táplálás és tápanyagok helyett, tápanyagszegény műanyagok. A testünk ha nem jut elég vitaminhoz, ásványhoz, nyomelemhez, enzimekhez, akkor bizony ÉHES lesz. Sok- sok kalóriabevitel mellett kapja meg azt a mennyiséget amivel „üzemelni” tudunk. Sok- sok műanyagétel viszont rengetek méreganyaggal is jár. Az is méreganyagokat termel, ha keveset és gyorsan eszünk. Emlékeztek még arra, hogy az emésztés a szájban kezdődik? Gyors falás egyenlő rothadás! Ha nem rágsz, akkor a bevitt táplálék rothadását indítod el az emésztés helyett. Persze ott van nekünk még az a sok stressz is. Na persze ne idegeskedjünk annyit! Ezt a legnehezebb betartani, de a meditációt soha nem késő elkezdeni. A méregtelenítés nem a megtagadásról, hanem önmagunk kezeléséről szól és arról, hogy befektetünk testünk, elménk és szellemünk jővőbeli jó egészségébe.


 

Csatlakozz hozzánk!