Lúgosítás

Mi az, hogy lúgosítás?

Nagyon sokat lehet hallani a sav-bázis egyensúlyról, elsavasodásról, lúgosításról, mégis kevesen vannak akik értenék, hogy miről is van szó pontosan. A savak és bázisok egyensúlya, azt jelenti, hogy a testünkben lezajló biokémiai folyamatokhoz vagy savas, vagy lúgos közegre van szükség. Minden szerved és testfolyadékod fel lehetne számokkal címkézni. Ezt pH értéknek nevezték el.

A lúgosítás számai

A pH értéket számokban fejezik ki és 0-tól 14-ig terjed. A 7 alatti értékek savas, a 7 feletti értékek pedig a lúgos tartományt jelentik. A vér pH értéke 7.36-7.44 ig terjedő számot kapta, a gyomor 1.2-3 ig terjedő számot, amivel a test legsavasabb területe, a bőröd, mint a legnagyobb kiválasztószerv az 5.5-6.5 ös tartomány birtokosa. A hasnyálmirigyed a 10-es értéket igényli a munkájához.

Lúgosítás - puffrendszer

Tehát minden közegnek meg van a maga számtartománya és a tested minden nap azon dolgozik, hogy ez ne is változzon meg. Ezt nevezik puffrendszernek. Ha felborul az egyensúly, akkor, beindul a test védelmi mechanizmusa például, a kötőszövet a felesleges savak tárolójaként szolgál, tehát raktároz. Íme a narancsbőr titka. A csontok pedig foszfátot adnak a pufferoláshoz és jön a csontritkulás.

Méregtelenítés és Lúgosítás

A méregtelenítés és a lúgosítás nem válik ketté, abban az estben, ha olyan étrend-kiegészítőt választunk, ami az összes kiválasztószervet megdolgozza. A Puridrenben található gyógynövények mindegyike felelős egy szervért, a gyógynövények méregtelenítenek, magas klorofill tartalmuk lúgosítják a tested. Lúgosíts és méregteleníts a jó közérzet érdekében, az agresszívitás és feszültség ellen, memóriazavar, elégtelen összpontosítás esetén. Allergia , érelmeszesedés, cellulitisz, depresszió, cukorbetegség, epekő és vesekő, köszvény, migrén, emésztési zavarok tüneteinél. Egy biztos, hogy a rendszeres méregtelenítéssel a mindennapok életminőségét javíthatjuk. A méregtelenítés és lúgosítás nem csak a prevencióban vesz részt. A Puridren magas klorofill tartalmú zöld szinű koktél, amely gyógyhatását 12 gyógynövény együttes tisztitó, méregtelenitő munkájának köszönheti. A méregtelenitéssel lúgosítjuk a testet, mert az összes kiválasztószervet átmossuk, megtisztítjuk, fokozva ezzel a savak távozását a szervezetből és az elraktározott, pufferolt savakat is el tudjuk így engedni. Olyan méregtelenítő készítményre van szükség, mely az összes kiválasztószervet átmossa, magas klorofilltartalommal bír, tisztán növényi nem testidegen anyagok elegye. A Puridren ilyen gyógynövényfőzet, méregtelenítő és lúgosító munkájának eredményeként a vizelet bűzösebb, vastagabb és színesebb lesz.

Mikor kell a lúgosítás?

Most és ma, minden XXI. századi embernek. Élelmiszereink túl sok savat képeznek. Tömeggyártás zajlik a minőség rovására. Kényelmes világunk gondoskodik a mozgáshiányról. Felgyorsult környezetünk az alváshiányról és az élvezeti szerek alkalmazásáról. A depresszió és a negatív gondolatok mindezek következménye, ami csak fokozza a savasodást. Savanyú közegben pedig semmi nem él meg. A szívinfarktus, az érelmeszesedés és az agyvérzés civilizációs halálok, ami nem valódi betegség, helytelen életmód következménye.Nem kell megvárnod a tüneteket. Az egyensúlyra, mértékletességre való törekvés a hosszú és egészséges élet titka. A sav-bázis egyensúlyt, úgy képzeld el, mint egy kört, ami cikkekre van osztva. Minden körszelet egy része az egésznek, ami azt jelenti, hogy nem elég jól és mértékletesen táplálkozni, naponta többször. Jól meg is kell rágni az ételt. Sok folyadékot kell inni. Rendszeresen kell mozogni. Le kell vezetni a stresszt. Fontos a pozitív gondolkodás. A mély alvás. A nevetés. A szeretet és a szerelem. Minden érzés, gondolat és helyzet biokémiai folyamatok sokaságát indítja be a szervezetedben. Ezért hibás az az elmélet, ami csak a táplálkozás tudatosságát hírdeti. A test-szellem-lélek egyensúlya, a sav-bázis egyensúly sikere. Bátran nyúljunk a természetgyógyászat alapjához, a méregtelenítéshez akkor, ha fáradtak, enerváltak, idegessek, kimerültek, nyugtalanok, depressziósok vagyunk, amikor a bőrünk fakó, sápadt, színtelen, hajhullást és körömelváltozást tapasztalunk. Akkor is, ha izom és izületi problémák gyötörnek.

Lúgosítás és stressz

A helytelen táplálkozás és mozgáshiány miatt bekövetkező savasodást már sokan leírták és érthető is. A legnehezebb azt megérteni, hogy savasít a stressz és a negatív gondolat. Az idegrendszer és az emésztés szoros összefüggésben áll egymással. Amikor ideges vagy a szomszédod, a gázszámla, a munkahelyed, vagy a magánéleted miatt, akkor a szervezeted stresszhormonokat lövel ki. A belek műkődése lelassul, mert a stresszhormonok kiválasztása azt jelezi a beleknek, hogy most másra kell az energiát fordítani. A hasnyálmirigy bázikus váladékot ad a belekbe, hogy a gyomorsavval érkező savakat megkösse. Renyhe bélmozgás esetén a táplálék lassan halad tovább és a tápanyagok nem szívódnak fel a vékonybélben, a vastagbél veszi át a szerepet. Ilyenkor beindul a rothadás és az erjesztő savak puffadást okoznak. Ha a belek takarékon dolgoznak, akkor a táplálékból nem tud felvenni savsemlegesítő bázis anyagokat, és a pihenő időszak alatt a táplálékmassza erjedésével tovább fokozzuk a savakat. Jelentkezik a székrekedés, hasmenés, hasfájás és puffadás. Anegatív gondolatok és idegesség hatására a légzésed felületes és gyors lesz, így alig lélegzel ki savakat. A tüdő normál esetben és különösen rendszeres edzés mellett, oxigént vesz fel és szén-dioxidot ad le. A szén-dioxid sav. A stressztényezők savasítanak! Ha rendszeresen sportolsz mélyen a hasadba szívod a levegőt és sok savtól szabadulsz meg. A vesék is mezavarodnak a stresszhormonoktól, ha sok folyadékot iszol támogatod a vesék tisztító funkcióját és vizelettel sok savtól tudsz megszabadulni. A bőr a legnagyobb kiválasztószervünk, itt fokozott izzadásra van szükség, hogy savaktól szabadulj meg, mondjuk fokozott mozgás segítségével. A máj méregtelenít, ha nem működik rendesen, savasodsz. A gyógyszerek, alkohol és egyéb kemikáliák károsítják. Ezeket az élvezeti szereket előszeretettel alkalmazzuk, ha idegessek, vagy szomorúak vagyunk.

 

Csatlakozz hozzánk!