Fáradtság

Fáradtság

Az energia maga az élet.

A fáradt test és szellem, mint egy szonda jelzi nekünk, hogy energiakiegyenlítésre van szüksége. Az életenergia csökkenése a mindennapok életminőségét befolyásolja. Az egészségünk, vitalitásunk vagyis kiegyensúlyozott életünk kulcsa a mértékletesség. Mértékletesség és arany középút, de nem csak a táplálkozásban!

A testi és szellemi fáradtság leggyorsabban méregtelenítéssel és lúgosítással javítható. Hogy miért? Biokémiai folyamatok ezrei mérgezik a testünket a legkülönfélébb módon. Minden egyensúlyzavar mérgeket és savakat gyárt, amit a test ha már nem tud kivezetni, akkor raktározza azokat. A sok hulladékraktár különböző más és más természetes folyamat útját fogja állni. Ezek a torlaszok könnyen alakulhatnak át betegséggé. Egy szerelmi csalódás okozta lelki zavar ugyanúgy méreganyagokat termel, mint egy szendvics, amit rágás nélkül eszünk meg. Igen, mert nem elég a jó alapanyagú szendvicsünket elkészíteni még az is fontos, hogy azt jól meg kell rágni!

Az élet minden területén az egyensúlyra kell törekednünk, hogy ne ismerjük meg a fáradtság fogalmát. A rendszeres alvás (és mély alvás!) épp annyira fontos, mint az, hogy rendszeresen mozogjunk, dolgozzunk és szórakozzunk. Minden túlzástól tartózkodjunk. A túlzott testmozgás ugyanúgy savasítja a testet, mint a mozgásszegény életmód. Amikor a fáradtság mindennapjainkat megkeseríti önvizsgálatot kell tartanunk. Meg kell keresnünk az egyensúlyzavar okát és szembe kell vele néznünk.

Legtöbben nem is tudják, hogy számtalan ok vezethet a fáradtság tünetéhez. Képzeljünk el egy gyönyörű születésnapi tortát. Ez a torta a Mi testünk, fel kell szeletelnünk, hogy a velünk ünneplők ehessenek belőle. Előtte persze lefényképezzük, mert már soha nem lesz egységes ugyanolyan többé. A testünk is egy nagy szeletelt torta, de a születésnapi tortával ellentétben itt minden szeletet meg kell tartani ugyanabban a díszben és ízben életünk végéig. Ha ez sikerül akkor hosszú egészségben és erőben megélt élet vár ránk, ahol még a dédunokáinkkal is játszhatunk. Persze választhatunk olyan életet is, ahol az utolsó 10-20 évünket a rendelőintézetek várótermeiben töltjük, gyengén, betegesen. Az egységben tartott szeletelt torta a kulcsa a fáradtság leküzdésének.

Szeleteljünk! Nevezzük el a szeleteket, hogy megtanuljuk egyensúlyban tartani testünket.

  1. A helyes táplálkozás szelete ( teljes értékű, sokoldalú, naponta többször keveset, odafigyelve a rágásra, sok folyadék, rendszeres méregtelenítés )
  2. A megfelelő mozgás szelete ( rendszeres, de nem túlzásba vitt)
  3. A szeretet szelete (önmagunk, család, barátok, emberek, állatok)
  4. A siker szelete ( személyiségfejlesztés, lelki gyakorlatok, gyermeknevelés, karrier)

Hiba! A legnagyobb hibát ott szoktuk elkövetni, hogy ha fáradtnak érezzük magunkat serkentő anyagokat alkalmazunk. Ettől persze jobban is leszünk egy ideig, majd még mélyebbre jutunk, ahonnan még hosszabb a visszavezető út. Ez egy ördögi körnek nevezett spirál, amibe nem is olyan nehéz beleesni. Tessék természetes serkentőket alkalmazni, mint a gyógynövények és a klorofillok, olyanokat amelyek úgy növelik az energiaszintet, hogy méregtelenítik, lúgosítják a testet.

Ha lassúnak, tompának érzi magát, reggelente nehezen ébred, este nem tud elaludni, akkor a test jelzi, hogy egyensúlyfelbomlás és energiaveszteség van. Ha ezeket a tüneteket nem vesszük komolyan, akkor azok addig erősödnek, míg betegséggé nem formálódnak, amikor már csak hosszabb út és drasztikusabb mód lehetséges a folyamat visszafordításához. A természetgyógyászat a megelőzésre hívja fel a figyelmet. A méregtelenítés és lúgosítás egy ilyen preventív módszer. Egy méregtelenítő, lúgosító kúra alatt észrevesszük, hogy fittebbek leszünk, jobb lesz a közérzetünk, megtelünk energiával és lendülettel. A teljes értékű táplálkozás iránti igény egyre jobban foglalkoztatja az embereket. A teljes értékű táplálkozáshoz ma már a rendszeres méregtelenítés is hozzátartozik, látva környezeti, testi, szellemi, lelki szennyeződést produkáló XXI. századi Világunkat.

Ha tehát borsot akarunk törni a fáradtság orra alá, a Puridren ízletes és olcsó energiaforrást jelent minden életkorban.

 

Csatlakozz hozzánk!