Elhízás

Lefogyni igenis egyszerű!

A rendszeres méregtelenítés és lúgosítás felfalja a zsírsejteket.

Miért van mégis ennyi elhízott ember? Mert természetellenesen bánunk a testünkkel. Az elhízásnak két oka lehet: tudatlanság és hanyagság.
Mindkettő bármikor megszüntethető.

Amit mindenki tud, de senki nem tart be.

Teljes értékűt enni, többször keveset, lassan, jól megrágni, inni és inni, mozogni…

Ellensúlyozás-Egyensúly

Keveset eszem, mégis hízom! Narancsbőröm van!

Minden az egyensúlyon múlik. Amikor megszületünk, gyenge, genetikusan öröklött pontokat is hozunk magunkkal. Van aki az elhízásra hajlamos génállománnyal rendelkezik, van aki gyenge kötőszövettel. Mégsem kell, hogy bekövetkezzen az elhízás vagy a narancsbőr. A titok az egyensúly. Ha szervezetét egyensúlyban tartja elkerülhető vagy visszafordítható a kellemetlen narancsbőr és a felesleges zsírpárnák megjelenése.

Az elsavasodás okai

Mindenkire igaz, hogy a mozgáshiány, a rendszertelen étkezés, a gyors, rágás nélküli falatozás, egyoldalú táplálkozás, naponta egyszeri étkezés vagy rendszertelen étkezés, kevés folyadék, élvezeti szerek, pszichikai megterhelések, mint félelmek, bosszúság, szorongás, idegesség, önértékelési zavar…állandó túlsavasodást eredményeznek.

Ha a fent említett természetellenes modul bármelyike, tartósan fenn áll (általában több is fenn áll egyszerre) az több sav és méreganyag termeléssel jár együtt, mint amivel a test segítség nélkül meg tudna küzdeni. Ezek a természetellenes modulok elsavasodást eredményeznek. Az elsavasodás mérgek és savak (hulladékok) halmaza. A szervezet öngyógyító képessége csodálatos, addig ellensúlyoz ameddig csak lehet, ha már nem bírja kivezetni a savakat és mérgeket önerőből, akkor raktározni kezdi a felesleges hulladékokat. Ha hízásra hajlamosak vagyunk a test ilyenkor a zsírsejtekben tárol el. A tünet a súlygyarapodás, rossz közérzet, romló teljesítmény és ha gyenge pont a kötőszövet lazasága akkor narancsbőr is lesz.

Természetesen az elhízás további betegségeket is előidézhet, csakúgy, mint a narancsbőr, ami visszérre, hajszálérre és lábödémára is hajlamosítani fog, ha nem kezeljük tüneteinket, nem ellensúlyozunk.

Aki hízásra hajlamos az, az egyensúly felbomlásával meg is fog hízni. Ha nem bánunk jól a testünkkel a test nem tehet mást, mint jelzéseket küld. A sok-sok sav és méreg csak akkor tud távozni a szervezetből, ha úgynevezett bázisokat is utánuk küldünk vagyis ellensúlyozunk. Ha nem tesszük, azaz tartósan fenn áll az egyensúlyvesztés, akkor az lelassítja az anyagcserét és beindul a raktározás. Fel kell számolnunk a hulladékraktárokat! Minden kiválasztó szervre méregtelenítést gyakorolva hatnunk kell a szervrendszerekre és a magas bázikus hatású klorofillokkal pedig a savakra. Az eredmény a kötőszöveten is látszik nem csak a mérlegen!

Minden ami természetellenes az egyensúlyvesztéssel jár és ellensúlyért kiállt. Mivel minden természetellenes cselekedetünk savat és mérget termel, az ellensúly mindig a méregtelenítés és a lúgosítás kell legyen. Ha a kiváltó okokat nem tudjuk megszüntetni, akkor az okok által termelt hulladékanyagok semlegesítésével érjük el az eredményt. Ha lúgosító méregtelenítő folyadékot iszunk, akkor segítjük kivezetni a savakat és mérgeket és a kilók leolvadnak. Savak és mérgek keletkeznek akkor is, ha idegeskedünk, ez pedig savas közeget teremt, ami meg az élősködőknek (mint például a Candida) nagyszerű életkörülményeket hoz létre. A Candida elszaporodása pedig farkaséhséget eredényezhet, ami elhízáshoz vezet. Azon kívül, hogy meghízunk és ez esztétikai torzulással jár, még betegségek sorát is elkönyvelhetjük a későbbiekben. A súlyfeleslegtől megszabadulni és azt meg is tartani lúgosító és méregtelenítő ivókúrával lehet. Ha a kiváltó okokat megszüntetjük, nincs mit a testnek raktároznia, nincs mit ellensúlyozni. Ez maga az egyensúly.

Az vagy amit megeszel, szokták mondani.
Civilizált világunkban helyesen étkezni már nem is olyan könnyű. Az élelmiszerek már nem tartalmazzák azt az ásványianyag-többletet, amely a savak azonnali, természetes úton történő semlegesítését biztosítaná. A gyorsan elkészíthető vagy készen kapott élelmiszerek tápanyagszegény, a szervezet számára haszontalan étkek. A rohanó világ tele van élvezeti szerekkel, hogy jobban bírjuk a tempót, sokan egyszerre több ilyen segédeszközt is igénybe vesznek, mint alkohol, energiaitalok, cigaretta, kávé...

Mindenki tudja, hogy mit kellene tennie azért, hogy csökkentse a súlyát, de az ördögi körből, spirálból ördögi nehéz a visszafordulás. Ha viszont megértjük azt, hogy minden amit természetellenesen megcselekszünk a szervezetünk ellen savakat és méreganyagokat termel, akkor azt is láthatjuk, hogy az ellensúlyozáshoz bevitt méregtelenítő és lúgosító bázisok segítségével megtörténik a semlegesítés. Sokféle sav termelődik a szervezetben, mint húgysav (pl. állati fehérjék fogyasztásakor), sósav (lelki egyensúlyvesztés,pl. félelem, bűntudat), tejsav (túlzott mozgás, megerőltetés), ecetsav (túlzott édességfogyasztás), kénsav (sajt, sertés). Leolvadnak a kilók, ha ellensúlyozunk. Első számú fegyverünk a méregtelenítés és a lúgosítás.
Tudta, hogy a lélek betegíti meg a testet? A test egyensúlya nagymértékben függ az érzelmi, lelki és szellemi egyensúlytól.
Téved, aki azt hiszi, hogy csupán diétával élete végéig le tud számolni a zsírokkal. Egyensúlyt teremteni lelki szinten azt jelenti, hogy: amennyi energiát bosszankodással töltöttünk, annyi időt fordítsunk a szeretetre, hogy az egyensúly a helyére álljon. A zajra csenddel válaszoljunk. A csalódásra elengedéssel…

 
Összefoglalás

Méreganyagok - Savak

Vagyis a kövérség okai. Nem a kalóriákat kell számolni, nem a zsírokat kell elhagyni, nem a koleszterinszintet kell figyelni. Az egyensúlyra kell törekedni! A savak és a méreganyagok ellen a szervezet a zsírsejtekbe raktározni kénytelen. Savak és méreganyagok keletkeznek, ha helytelenül táplálkozunk, ha nem mozgunk, ha keveset iszunk, és akkor is ha lelki gondok kísérik a mindennapjainkat. A test védekezik és raktároz. A tünete ennek, azoknál akik genetikusan elhízásra hajlamosak először a súlygyarapodás lesz, nőknél a narancsbőr is ilyen tünet, később számos egészségügyi problémát okoznak a zsírpárnákban tárolt savak és mérgek.
Előbb vagy utóbb mindannyiunknak foglalkoznia kell az egészségével.

Arany középút

A test képes elengedni a fölösleges zsírsejteket, ha a „gazdája” az egyensúlyra törekszik. Egyensúly, vagy másként: az arany középút, a test-lélek-szellem szintjén kell, hogy megvalósuljon. Jin és jang.

A test hájjal védekezik

A test egyensúlya nagymértékben függ az érzelmi, lelki és szellemi egyensúlytól. Minden fogyókúrával foglalkozó fórum a helyes étrendre nevel.
De mit is jelent ez?
„Civilizációs táplálékaink” gondoskodnak arról, hogy többé-kevésbé mindannyian elsalakosodjunk.
A túlsavasodás, salakosodás, jelensége a tömeggyártásban rejlik. Silány minőségű, mindenféle tápanyagoktól mentes élelmeket veszünk magunkhoz, sokszor erről nem is tudunk. Az ember igyekszik elkerülni a gyorsételeket, a finomított ételeket, a tartósítószereket, csökkenteni a húsfogyasztását, tartózkodni az élvezeti szerektől a kávé (erős savképző), a kólaféleségek és limonádék fogyasztásától, a túlzott mennyiségű fehér liszttől és cukortól.

Amit nem tudunk elkerülni

Nem tudjuk a rejtett mérgező anyagokat elkerülni. Mint az elektroszmog, a Föld, levegő és vízszennyezés során keletkező mérgeket és savakat. Nem tudjuk elkerülni, a bosszúság, a félelem, a zaj, a stressz, a csalódás és a túlhajszoltság, nagy mennyiségű savait és mérgeit.

A Puridren

A Puridren a bázikus táplálkozás nélkülözhetetlen része. Az ivókúra megoldás a túlsavasodásban, elhízásban és narancsbőrrel szenvedőknek — ami a legtöbb emberre érvényes. Megköti a savakat, kíűzi a mérgeket. Erőteljes bázikus hatása jót tesz az egész szervezetnek. A Puridren ezen keresztül erősíti az idegrendszert, így csökkenti a stresszhajlamot.
Hatásának összetettsége miatt igazi unikumnak tekinthetjük.

A Puridren-ben található fűszernövényeknek és gyógynövényeknek, magas ásványi anyag és klorofill tartalmuk van, ennek köszönhetően erős bázikus hatásúak. Aligha találunk még egy olyan szert, mellyel egyszerűbben és hatékonyabban segíthetnénk a testünknek abban, hogy még jobban ellássa összetett feladatát, és ez fokozott jó közérzet formájában nagyon hamar meg is nyilvánul.

Tudtad?

A helyes életvitel, a méregtelenítő étrendek követése nemcsak a testre és a lélekre van jó hatással, hanem a génekre is. - Erre vonatkozóan írt a méregtelenítés hatásosságáról egy tanulmányt a californiai a Preventive Medicine Research Intézet. A méregtelenítés szakértői szerint a méregtelenítés és a méregtelenítéshez tartozó rendszeres testmozgás, képes 450 rossz gént lekapcsolni és erősíteni a jókat.

A méregtelenítésre vonatkozó kutatás, amit közzétett a Proceedings of the National Academy of Science (PNAS) 30 olyan embert vizsgált, akinél felmerült a prosztata rák gyanúja.
A csoport másfél hónapon keresztül követte a méregtelenítés szabályait, sok zöldséget, hüvelyest és gabonát ettek, nagy mennyiségű gyógynövény italkoncentrátumot ittak, napi egy óra hosszát sétáltak, fél órát relaxáltak és meditációs gyakorlatokat végeztek.

A terápia után ismét megvizsgálták a harminc férfit, akik követték a fent leírt méregtelenítést elősegítő életvitel szabályait, és megállapították, hogy nemcsak a fizikai kondíciójuk javult, hanem a prosztata állapota is. Tehát a méregtelenítés alkalmazása és a hozzá kapcsolódó étrend eredményes volt! 501 gén aktivitása változott meg: 453, ami a rákos daganatok kialakulásáért felelős (ezek lekapcsolódtak) és 48 pedig ami a pozitív aktivitásért felelős (ezek pedig erősödtek). Dean Ornish, a méregtelenítés szakértője és az étrendek összeállításának vezetője hangsúlyozta annak fontosságát, hogy ezek a kísérletek nemcsak tudományos szempontból, hanem az ember mentális szempontjából is fontosak.
Igenis sokat lehet az egészségért tenni, a méregtelenítés módszereivel és az egészséges életvitelre való áttéréssel.

Csatlakozz hozzánk!