Bojtorjángyökér

Bojtorjángyökér (Arctium lappa)

Népies nevei: ragadványfű, keserű lapu, laboda, ragadáncs, bojtorjáng, bogáncs, bozogáncs
A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. Erdők szélén, utak mentén, előforduló, kétnyári növény.
Hatóanyagai: inulin, nyálka, keserűanyag

Hatásai: A természetgyógyászok világszerte már hosszú évszázadok óta tudják róla, hogy roppant hatásos vértisztító, jó vizelethajtó,epe- és vesekőoldó tulajdonságú. Anyagcsere javító keverékek alkotórésze. Kimutatták, hogy az inulin, a bojtorjángyökér legfőbb alkotóeleme, igen figyelemreméltó gyógyerővel rendelkezik. Erősebbé teszi a szerveket, s természetes cukortartalma révén segít szabályozni a cukoranyagcserét.

Az inulin egy természetes étkezési rost mely előfordul zöldségekben. Prebiotikum (a hasznos bélbaktériumok etetőanyaga, a bélflóra egyensúlyát visszaállítja). A kedvező bélflóra táplálásán és fenntartásán kívül az inulin előnyösen befolyásolja a bél pH-értékét és a széklet tömegét. A bél pH-értékének csökkenésével több létfontosságú ásványi só oldhatósága is növekedik, s ezáltal javul a szervezet kalcium- és magnéziumellátottsága.

A szervezetbe bevitt inulin megszünteti a székrekedést, növeli a székletürítés gyakoriságát. Ezzel a béltartalom tranzitideje is lerövidül, ami a toxikus bomlástermékek képződését és felszívódásának lehetőségét megakadályozza.

 

Ez a gyógynövény, koncentrált tabletta formában is megvásárolható: Gyömbér tabletta - 3.199 Ft Bővebben >>  

Csatlakozz hozzánk!